USR PLus, schimbați fața!

1 minute read

Trebuie să o spunem pe cea dreaptă, marele perdant al acestor alegeri este USR Plus, și cu el speranța într-o schimbare. După o guvernare anterioară marca PSD cu oamenii și metodele cunoscute și după un an în care PNL și președintele lui, mai puțin al românilor, încearcă să ne convingă că folosește același manual, să nu reușești să mobilizezi oamenii la vot este un mare eșec. Da, “liderii” vor da vina pe pandemie, se vor considera chiar câștigători, sau esențiali și reformatori1, dar dacă nu luați măsuri imediate, riscați să devinți istorie foarte repede.

Aș zice să schimbați macazul sau programul de guvernare, o să revin și la el imediat, dar eu cred că este mai mult decât atât. Să relatez pe scurt cazul meu. V-am votat acum 4 ani plin de speranță, simțind o energie pozitivă, de grup cu potențial. Acum, în ultimul ceas, m-am hotărât să merg să votez. Stând cu stampila in mână în cabina de vot, copiii așteptându-mă nerebdători în mașină, mi-a fost foarte greu să vă dau votul, USRPlus, pur și simplu îmi apărea fața.

Referitor la programul vostru de guvernare, și fața lui, cele 40 angajamente de guvernare ale USRPlus - cetățeanul este cumva adresat direct abia la punctul al 8-lea. Pe mine unul, m-ați pierdut cu lectura până atunci. Sănătatea și sistemul sanitar, dezastruos cum îl cunoaștem, mai ales acum în pandemie, este ABIA pe locul al 9-lea (“Sănătate cu prioritate”, înțelegeți ironia), și asta nu doar aici pe hârtie ci și discursul public, cu câteva excepții notabile. Educația, infrastructura, mediul mai incolo. Voi chiar nu vă cunoașteți publicul!?

Este un dezastrus pentru România ca PSD a caștigat alegerile sau este acolo la mustață, dar până la urmă nu de mirare. Mulți o să zică că poporul e de vină, că nu s-a prezentat la vot. Eu zic ca poporul s-a deșteptat, așa că băieți mai lucrați la ofertă.

P.S. Un lucru îmbucurător mai este ca poate o să scăpăm definitiv și de alte fețe eterne, Pro România și PMP la voi mă refer. Pe de altă parte, cine este AUR?